Израел днес обяви, че нарушителите на нови ограничения в борбата

...
Израел днес обяви, че нарушителите на нови ограничения в борбата
Коментари Харесай

До 5800 долара глоба в Израел за нарушители на COVID ограниченията

Израел днес обяви, че нарушителите на нови ограничения в борбата с коронавируса вече ще получават по-високи глоби, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всеки, който организира " проява, забава, конференция, церемония, фестивал и развлекателно-художествени спектакли в нарушение на правилата ", ще бъде глобен до 20 000 шекела (5860 долара), реши правителственият щаб за борба с коронавируса.

Наказанията важат и за отварянето на училища. Някои ултраортодоксални училища възобновиха занятията в нарушение на разпоредбите за борба с епидемията.

Отваряне на търговски обект без разрешение може да бъде наказано с глоба до 10 000 шекела съгласно новите глоби, които трябва да бъдат одобрени от парламента.

Израелското здравно министерство обяви 811 новозаразени с коронавируса за последните 24 часа, с което общият брой на заразените става 315 589 души, предаде ТАСС.

За последното денонощие са починали 26 пациенти с коронавирус и общо смъртните случаи стават 2579 при население от 9 милиона души.

В момента в Израел с коронавирус са хоспитализирани 9644 души, като 385 са в тежко състояние, а 163 души се нуждаят от изкуствено дишане. От началото на епидемията в страната са оздравели 303 366 души.

От вчера в Израел започна вторият етап на смекчаване на въведената на 18 септември карантина. Възобновяват се учебните занятия от първи до четвърти клас, започнаха отново да работят бръснарските и козметичните салони, разрешено е провеждането на религиозни церемонии до 10 души на закрито и 20 на открито.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14330  Студент по медицина влезе като доброволец в болничното заведение в Омуртаг Студент по медицина влезе като доброволец в болничното заведение в Омуртаг  Румъния изисква негативен PCR тест за влизащите от България Румъния изисква негативен PCR тест за влизащите от България  Жена от Нови пазар наруши карантината си Жена от Нови пазар наруши карантината си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР