Изпълнителният директор на най-голямото здравно заведение в Перник - МБАЛ

...
Изпълнителният директор на най-голямото здравно заведение в Перник - МБАЛ
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на болницата в Перник се ваксинира първи срещу COVID-19

Изпълнителният директор на най-голямото здравно заведение в Перник - МБАЛ " Рахила Ангелова " д-р Анатолий Митов е първият медик, който се е ваксинирал срещу коронавирус в града. Това съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Общо 62 лекари, сестри и санитари в болницата, работещи на първа линия, ще бъдат ваксинирани днес и утре, уточни д-р Митов.

Той посочи,че се чувства добре и увери, че ваксината е безвредна.

Утре имунизацията ще продължи в РЗИ - Перник. Освен служители на инспекцията, ще бъдат ваксинирани и медици от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, ТЕЛК и Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Десет дози ваксини са предназначени за медицински център " Св. Георги ", 15 - за Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ.


Пернишка област получи 20 флакона /всеки с по пет дози/ от ваксината срещу COVID-19. Те ще достигнат за 100 пациенти. Това са всички работещи на първа линия в болничната и доболнична помощ, уточниха от Областния кризисен щаб. Следващите дози ваксини ще пристигнат в началото на януари догодина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17522  Удължават до края на март мярката 60/40 Удължават до края на март мярката 60/40  В Плевен през днешния ден стартира имунизация В Плевен през днешния ден стартира имунизация  Хоспитализираните с COVID-19 в Англия са повече, в сравнение с през първата вълна Хоспитализираните с COVID-19 в Англия са повече, в сравнение с през първата вълна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР