Здравните власти в Мексико разрешиха използването на китайските ваксини срещу

...
Здравните власти в Мексико разрешиха използването на китайските ваксини срещу
Коментари Харесай

Мексико разреши китайски ваксини срещу COVID-19

Здравните власти в Мексико разрешиха използването на китайските ваксини срещу COVID-19 " КанСино Байолъджикс " и " КоронаВак ". Това съобщи днес правителството, предаде Франс прес.

Разрешението е дадено по спешност, уточни на пресконференция Уго Лопес-Гател, който отговаря в кабинета за борбата с коронавируса, съобщи БТА. Ваксината " КоронаВак " на китайската компания " Синовак " ще пристигне в Максико опакована, а " КанСино Байолъджикс " ще бъде опакована в централния щат Керетаро.

Мексико разреши по-рано три ваксини - на " Пфайзер/Бионтех ", " АстраЗенека " и руската " Спутник-V ". Мексико бе първата латиноамериканска страна, започнала да поставя ваксини още на 24 декември наред с Чили и Коста Рика.

Засега се инжектира само ваксината на " Пфайзер/Бионтех " - на медицинския персонал в цялата страна и на преподавателския състав в южните щати. Препаратът на " АстраЗенека " ще се поставя от март. Мексико, където живеят 126 милиона души, регистрира до сряда общо 1 957 889 случая на COVID-19 и 169 760 жертви на коронавируса, сочат официални данни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19620  Феновете желаят да се върнат по стадионите. Какво счита проф. Ангелов?

Феновете желаят да се върнат по стадионите. Какво счита проф. Ангелов?  Меркел съобщи, че локдаунът в Германия няма да продължи и ден повече от нужното Меркел съобщи, че локдаунът в Германия няма да продължи и ден повече от нужното  Министър Вълчев с отговор дали връщането в клас на децата усилва заболеваемостта у нас

Министър Вълчев с отговор дали връщането в клас на децата усилва заболеваемостта у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР