Заразените с COVID-19 в Дом за стари хора номер 1

...
Заразените с COVID-19 в Дом за стари хора номер 1
Коментари Харесай

Нараства броят на заразените с COVID-19 в социални домове в Казанлък и Стара Загора

Заразените с COVID-19 в Дом за стари хора номер 1 в Казанлък вече са 50, съобщи д-р Станимир Станков, директор на РЗИ-Стара Загора.

Още един домуващ и седем души от персонала от днес са с положителни резултати за COVID-19, отчетени с бързи антигенни тестове. Заразените са изолирани, а в социалното заведение е извършена крайна дезинфекция.

В Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора с положителни резултати днес вече са 15 души. Изследванията на персонала ще се направят на 20 ноември. Във всички помещения е извършена крайна дезинфекция. Заразените са изолирани в стаите си и достъпът до тях на други домуващи е забранен.

Във връзка с възникналите епидемични ситуации, РЗИ-Стара Загора издаде предписания до директорите на двете социални заведения, с копия до кметовете на съответните общини, с конкретни противоепидемични мерки за изолация на позитивните, извършване на дезинфекция и носене на лични предпазни средства.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15342  Областният щаб в Смолян не планува болница единствено с Коронавирус кревати Областният щаб в Смолян не планува болница единствено с Коронавирус кревати  1000 лева премия за бургаски сестри - доброволки 1000 лева премия за бургаски сестри - доброволки  Проблем при погребенията на мюсюлмани Проблем при погребенията на мюсюлмани
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР