Започна доставянето на допълнително медицинско оборудване от апарати за подаване

...
Започна доставянето на допълнително медицинско оборудване от апарати за подаване
Коментари Харесай

Доставят допълнително оборудване на общинските болници и социални домове в София

Започна доставянето на допълнително медицинско оборудване от апарати за подаване на въздух под налягане и кислородни бутилки за Covid отделенията в общински болници и за социалните домове на Столична община. Това е докладвано от дирекции „ Здравеопазване “ и „ Аварийна помощ и превенция “ по време на заседанието на Софийския оперативен щаб.

По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска средства, постъпили като дарения по дарителска сметка на Столичната община за овладяване разпространението на Covid-19(в размер на 59 760 лева с ДДС), са насочени за закупуване на важна медицинска апаратура. Медицинското оборудване е необходимо за лечението на хоспитализираните и особено за настанените в интензивно отделение.

Доставени са 10 апарата за подаване въздух под налягане с кислородна маска и адаптор за кислород и овлажнител. Те са предназначени за четирите общинските многопрофилни болници, в които се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция.

На Първа МБАЛ – 3 апарата, на Втора МБАЛ – 1 апарат, на Четвърта – 2 и на Пета МБАЛ – 3 апарата. Закупени са също и 40 кислородни бутилки с работно налягане 200 Bar, които се доставят също в четирите общински многопрофилни болници, а 10 кислородни бутилки по 7,5 литра се предоставят на социалните домове.



В момента в общинските многопрофилни болници се лекуват 235 болни с коронавирусна инфекция, от тях 8 пациенти са в интензивно отделение.

" Въпреки плавната тенденция на намаляване на случаите на заболели на дневна и седмична база, София все още е в червената зона по брой заболели " – каза директорът на СРЗИ Данчо Пенчев. Той информира Щаба за стъпките, предвидени в плана по имунизация, и уточни, че ваксините ще се поставят по предварително изготвени списъци.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска дирекция „ Аварийна помощ и превенция “ ще подпомогне логистично СРЗИ при изпълнение на плана за поставяне на ваксини. Щабът реши да продължат засилените проверки от страна на СДВР, Общинска полиция и Столичния инспекторат на рискови обекти, каквито са базарите и големите търговски вериги, както и да се осъществи контрол по спазване на мерките във връзка със студентския празник.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16379  Унгария ще остави в действие рестриктивните мерки поради COVID-19 до 11 януари Унгария ще остави в действие рестриктивните мерки поради COVID-19 до 11 януари  Подробности за организацията по имунизирането против COVID-19

Подробности за организацията по имунизирането против COVID-19  Нови референтни материали за надзор на качеството на тестванията за антитела против COVID-19 Нови референтни материали за надзор на качеството на тестванията за антитела против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР