Един от последните живи велики тенори Хосе Карерас избра да

...
Един от последните живи велики тенори Хосе Карерас избра да
Коментари Харесай

Хосе Карерас подготвя нещо грандиозно за бенефиса си в София

Един от последните живи велики тенори Хосе Карерас избра да излезе на сцена за последния си концерт в България с оркестъра на Софийската опера и балет. Испанецът ще гастролира с 67 български музиканти на 11 май 2019 г. в най-голямата ни зала „ Арена Армеец “, съобщава " Монитор ".

Маестрото се е спрял на професионалистите от Операта след като организаторите на събитието АРТ БГ са му предложили няколко варианта.

Карерас е обосновал решението си с огромния опит на оркестъра с оперната музика не само в България, но и с гастролите си по целия свят. Формацията познава отлично голяма част от класическите арии, които Карерас ще изпълни в София през пролетта на следващата година. Музикантите ще разучават обаче и допълнителен материал, чийто партитури екипът на тенора ще изпрати съвсем скоро.

В грандиозния спектакъл, в който ще се включат над 120 човека екип ще бъде последно Adios! на маестрото с българската публика, в което той ще изпее всички незабравими арии, превърнали се в емблеми на няколко десетилетия. Концертът ще бъде изключително специален за дългогодишната кариера на един от Тримата тенори, защото ще бъде последен и за целия Балкански полуостров.

Бенефиса на Хосе Карерас ще дирижира уважаваният испански диригент Давид Хименес. Очаква се скоро да бъдат обявени и още гост-музиканти за концерта.

Билети за концерта са в продажба на цени от 50 лв до 110 лв, и ВИП места по 180 лв.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР