Един от водещите руски експерти по противовъздушна отбрана (ПВО) генерал-лейтенант

...
Един от водещите руски експерти по противовъздушна отбрана (ПВО) генерал-лейтенант
Коментари Харесай

Експерт обясни защо не се е задействала системата "свой-чужд" и сирийската ПВО е свалила Ил-20

Един от водещите руски експерти по противовъздушна отбрана (ПВО) генерал-лейтенант Айтеч Бижев обясни защо най-вероятно не е могла да се задейства системата " свой-чужд " на руския Ил-20, свален над Средиземно море от сирийската ПВО. Основната версия, според експерта, цитиран от световните агенции, е близостта на израелските изтребители.

" Ако самолетите от ВВС Израел са извършвали опасни маневри около нашия Ил-20, то израелските изтребители са отговаряли на сигнала " аз съм чужд ". И средствата на ПВО, запитвайки самолетите, които са се намирали в района на нашия самолет, естествено са получавали сигнала " чужд ", обяснява експертът и добавя, че " средствата на ПВО на Сирия това е нарушение на границата и им дава право да открият огън ".

Бижев също така съобщава, че " технически зенитно-ракетните комплекси са направени така, че главата за самонасочване на ракетата улавя по-силния сигнал ".

" Ил-20 има отразяваща повърхност много по-голяма, отколкото изтребител. Естественно, ракетата ще улови по-силния сигнал и ще се насочи по него ", отбелязва военният експерт.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР