Европейският парламент подкрепи днес решение за цените на телефонните разговори

...
Европейският парламент подкрепи днес решение за цените на телефонните разговори
Коментари Харесай

Извънредна новина от ЕП, която много ще зарадва всички българи!

Европейският парламент подкрепи днес решение за цените на телефонните разговори в ЕС от май догодина да бъде въведен таван от 19 цента на минута и 6 цента за текстовите съобщения (SMS), съобщи пресслужбата на ЕП.
Миналата година ЕС премахна таксите за роуминг. Новото законодателство ограничава цената на обажданията и съобщенията от 15 май догодина.
Правилата ще въведат по-добра защита за потребителите на смартфони, включително с увеличаването на изискванията за сигурност и за криптиране. Въвежда се правото за запазване на телефонен номер за един месец след прекратяването на договор, за възстановяване на неизползван предплатен кредит при прекратяване на договор, както и за обезщетение в случай на забавяне или злоупотреба с прехвърлянето на този кредит.
Държавите трябва да улеснят въвеждането на съобщителна мрежа от пето поколение (5G) с предоставянето на подходящ радиочестотен спектър до 2020 година.
При тежки извънредни обстановки и бедствия засегнатите граждани трябва да бъдат предупредени чрез SMS или чрез мобилно приложение. Държавите разполагат с 42 месеца за въвеждане на системата след влизането в сила на промените.
Новото законодателство предлага по-добра предсказуемост на инвестициите и насърчава риска и споделянето на разходи сред телекомите.
След окончателното одобрение от Съвета на ЕС държавите ще разполагат с две години, за да приемат национално законодателство за прилагане на правилата.

В момента тарифите международни разговори на българските телекоми са 1,20 лв. на минута. Есемесът в рамките на ЕС пък няма да може да е повече от 6 цента.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР