Европейската комисия съобщи, че днес е изпратила до държавите от

Европейската комисия съобщи, че днес е изпратила до държавите от ...

ЕК е изпратила на държавите от ЕС насоки за ограниченията при преминаването на границите


Европейската комисия съобщи, че днес е изпратила до държавите от ЕС насоки, които да бъдат използвани при решенията за нови промени в правилата за преминаване на границите в светлината на очакваната втора вълна от епидемията от COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11259
Целта е да се избегне втора вълна на несъгласувани действия по вътрешните граници на ЕС, поясни говорител на комисията. Той добави, че ЕК настоява през външните граници да бъдат допускани и двойки, които живеят на семейна основа без брак и могат да докажат съжителството си.

Според комисията такава правна възможност съществува и следва незабавно да започне да се прилага. Засега малка част от държавите от ЕС дават това право, поясни говорителят.

Доц. Чорбанов: Няма нищо драматично в разпространението на коронавируса
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 11259 Скандалът с починалото от COVID-19 момче се разраства. Лекарите с остра реакция срещу обвиненията на бащата Скандалът с починалото от COVID-19 момче се разраства. Лекарите с остра реакция срещу обвиненията на бащата В Румъния има над 300 огнища на COVID-19 В Румъния има над 300 огнища на COVID-19 Лекарите още по-стресирани в условия на COVID-19. БЛС: Оставете ни да работим спокойно! Лекарите още по-стресирани в условия на COVID-19. БЛС: Оставете ни да работим спокойно!
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg