Евгения Банева остава в ареста. Това реши Специализирания наказателен съд.

...
Евгения Банева остава в ареста. Това реши Специализирания наказателен съд.
Коментари Харесай

На Банев няма да му е до смях след тази извънредна новина за жена му!

Евгения Банева остава в ареста. Това реши Специализирания наказателен съд.
Преди да започне заседанието Евгения Банева се оплака от потресаващи условия в килията й.
„ Условията в т.нар. „ луксозен арест” на „ Г.М. Димитров” са потресаващи и може да се получи интересно, ако ми позволят да си водя кампанията за евроизборите от килията, за да може да види обществеността в какви условия лежат арестантите в Р България, горд член на Европейския съюз ", каза Банева.
Тя коментира информацията, че е водела контакти с близки от килията.
„ Това е поредното нещо, което аз отнасям към предварително обявена за виновна. Защото на 28 декември при акция по намиране на телефона на моя съпруг, подобна акция наречена на арестантски жаргон „ пълен тараш “ беше извършена и в моята килия. Нищо не беше открито. Пълният тараш беше последван от още два други пълни тараша няколко дни по-късно. По разпореждане на прокуратурата бях преместена в нова килия, където също бях подложена на около четири нови пълни тараша, някои, от които в стил „ Рамбо “, заяви Банева, цитирана от Нова телевизия.
Банева обясни, че при при обиска в килията й нахълтали 6-7 души с метални детектори за откриване на непозволени предмети. По време на акцията се изважда всичко от помещението – дрехи, храни, „ обзавеждане “.

Евгения Банева проговори на арестантски жаргон и узна ще може ли да се кандидатира за Европарламента

„ Ако е имало нещо, което е трябвало да бъде намерено, да е било намерено. Иначе всички останали внушения намирам за абсолютна лъжа “, категорична бе съпругата на Николай Банев.
Прокурорът Мария Дойчева заяви, че съгласно Наказателно-процесуалния кодекс обвиняемите лица нямат задължение да говорят истината и Банева се възползва от това.
„ Съдебно-компютърната експертиза е безусловен факт, нейните съобщенията с мъжа й също, разговорите с децата също, разговорите с представителите на руската страна също “, заяви Дойчева.
Тя добави още, че искането на Банева за промяна на мярката й е поискана по общия ред, а не по здравословни причини. Прокурорката обясни още, че ако Банева поиска да води кампанията си от килията ще й бъде осигурен достъп и прокуратурата няма да й пречи.
Заседанието на спецсъда беше отложено с 1 час, заради искане на Банева и адвокатите й да се запознаят с документацията по делото. Съдийският състав трябва да реши дали да измени мярката й от задържане под стража в по-лека.
Припомняме, че от 6 декември 2018 г., Евгения Банева и съпругът й Николай Банев, са в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари. Банев вече поиска да излезе на свобода, но и първоинстанционният Наказателен съд, и Апелативният спецсъд му отказаха.
Междувременно стана ясно, че Инициативен комитет е решил да издигне кандидатурата на Евгения Банева на евровота през май.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР