До края на месец януари в Търговище ще заработи PCR

...
До края на месец януари в Търговище ще заработи PCR
Коментари Харесай

До края на януари в Търговище ще заработи PCR лаборатория

До края на месец януари в Търговище ще заработи PCR лаборатория, предаде БНР. Със спецификите при изследването на биологичен материал за COVID-19 се обучават един лекар и двама лаборанти.

Вече е доставено и монтирано оборудването, необходимо за разкриване на PCR-лабораторията, обясни областният управител Митко Стайков, а средствата са над 90 хиляди лева, осигурени от Министерството на здравеопазването.

" До края на месеца трябва да заработи и вече всичко да е свързано с превоз на PCR тестове и други неща, които правихме и карахме до момента до Варна и Разград, В момента вече това се случва на територията на община Търговище, на МБАЛ-Търговище ".

В лабораторията ще могат да бъдат проучвани около 30 проби дневно.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18330  Нова заповед на здравния министър: От на следващия ден част от ограниченията се трансформират Нова заповед на здравния министър: От на следващия ден част от ограниченията се трансформират  Турция е ваксинирала към този момент над половин милион медици против COVID-19 Турция е ваксинирала към този момент над половин милион медици против COVID-19  Унгария има намерение да употребява китайска ваксина против COVID-19 Унгария има намерение да употребява китайска ваксина против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР