До две седмици в Москва и Московска област може да

...
До две седмици в Москва и Московска област може да
Коментари Харесай

В Москва и областта около нея започва масово ваксиниране срещу коронавирус

До две седмици в Москва и Московска област може да започне масово ваксиниране срещу коронавируса с руската ваксина " Спутник V ", съобщи директорът на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология " Гамалей " към руското здравно министерство Александър Гинцбург, цитиран от ТАСС. Именно в този център бе разработена ваксината.

" Ваксинацията в Москва и областта ще бъде вече не по производствен, а по териториален признак, т.е. става дума за масова ваксинация ", каза Гинцбург. Той обясни, че след две седмици рязко ще нарасне броят на доставяните от компанията " Генериуем " ваксини, така че към края на месеца на разположение вече ще има половин милион дози, а в декември - три пъти повече.

Постъпващите в момента дози от ваксината " Спутник V " са предназначени главно за хора от рисковите групи, и най-вече за лекари и учители, казаха пред ТАСС от пресцентъра на здравното министерство.

Руската ваксина срещу коронавируса, разработена от института " Гамалей ", премина клинични изпитания през юни и юли. Русия вече е получила заявки от 20 страни за доставка на 1 милиард дози от ваксината, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14580  Шефът на апарата на Белия дом Марк Медоуc е инфектиран с ковид Шефът на апарата на Белия дом Марк Медоуc е инфектиран с ковид  Франция залови продавачи на подправени отрицателни проби за ковид Франция залови продавачи на подправени отрицателни проби за ковид  Латвия и Литва стягат ограниченията против ковид Латвия и Литва стягат ограниченията против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР