Делото за жестокото убийство на 67-годишния врачанин Симеон Тодоров от

...
Делото за жестокото убийство на 67-годишния врачанин Симеон Тодоров от
Коментари Харесай

Убиец преметна съда с името на адвокат Марковски

Делото за жестокото убийство на 67-годишния врачанин Симеон Тодоров от Враца, извършено на 11 март м.г., което беше насрочено за сряда в окръжния съд, не можа да започне, предаде „ Конкурент “. Процесът, на който са призовани дузина свидетели, а за началото дойдоха и всички експерти, беше отложено за средата на октомври.
Един от двамата обвинени в жестокото убийство – Пламен Иванов, успя в рамките на едно заседание да се откаже от двама служебни защитници – Мария Дакева и Петя Стефанова, и да увери съда, че е потърсил правна помощ от мастития адвокат Марин Марковски. Дакева сама се оттегли заради „ разминавания в защитната линия “, а обвиняемият каза, че не желае и Стефанова да го представлява, тъй като си е осигурил защитата на мастития софийски адвокат.
Съдия Лидия Крумова и докладчикът по делото Иван Маринов се усъмниха в думите му и се оттеглиха на тайно заседание, след което лъсна истината. Оказа се, че адвокат Марковски не е поемал ангажимент към врачанина, но тъй като в кантората му има още 6-има сътрудници беше допусната възможност някой от тях да се е договорил с Пламен Иванов.


Процесът беше насрочен за 16 октомври.
Припомняме, че Симеон Тодоров беше пребит с метален топуз и заклан с нож на 11 март 2017 г. в дома си на ул. „ Околчица “ №25, а за зловещото убийство бяха арестувани Пламен Иванов на 36 г. и 49-годишният Цветан Цветков. Двамата безработни често вземали пари на заем от жертвата си, а когато той започнал да ги притиска да си върнат парите, се сговорили да го убият, пише в обвинителния акт на окръжната прокуратура, която беше представлявана от прокурор Асен Пашански. Умъртвяването е станало с нечовешка жестокост, след което двамата опитали да прикрият следите си. Преди това преровили пристройката, в която живеел Симеон, но не открили нищо и си тръгнали само със стара военна каска.
Двамата убийци бяха задържани няколко дни по-късно, а от 16 март 2017 г. са за постоянно зад решетките.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР