Дания продължава до 11 май въведената преди месец забрана за

...
Дания продължава до 11 май въведената преди месец забрана за
Коментари Харесай

Дания продължава до 11 май срока на забраната за публични събирания заради COVID-19

Дания продължава до 11 май въведената преди месец забрана за събиране на повече от 10 души на едно място като част от мерките за справяне с взрива от новия коронавирус, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5757
Забраната влезе в сила на 17 март и трябваше да изтече днес, но снощи датското здравно министерство нареди срокът ѝ да бъде удължен. Мярката не важи за яслите, детските градини и училищата до пети клас, на които в началото на седмицата беше разрешено отново да отворят врати.

Глътка въздух за малкия бизнес в Дания, подновяват работа от понеделник

Изключение от забраната се прави и за погребенията. От понеделник се очаква да заработят отново фризьорите, зъболекарите, физиотерапевтите и автошколите. Фризьорските салони и другите малки фирми са длъжни да спазват изискванията на здравните власти за хигиена и безопасна дистанция. Ако не правят това, те ще трябва да продължат да разчитат на правителствена подкрепа. Гимназиите, университетите и ресторантите в страната с 5,8-милионно население ще останат затворени.

Запазват се ограниченията също за кафенета, барове, театри и други обществени места. Големи обществени събития са забранени до края на август. Тазгодишното издание на известния музикален фестивал в Роскиле, който трябваше да се състои от 27 юни до 4 юли, беше отменено.

По данни от вчера заразените с коронавирус в Дания са 7073-ма, а починалите от причиняваното от вируса респираторно заболяване COVID-19 са 336.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5757  Новият ковид визира и мозъка Новият ковид визира и мозъка  В разследване на COVID-19: 50% от популацията на Лос Анджелис е без работа В разследване на COVID-19: 50% от популацията на Лос Анджелис е без работа  Организация на обединените нации желае световна коалиция за ваксина против COVID-19 Организация на обединените нации желае световна коалиция за ваксина против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР