Германското правосъдие разкри мащабна измама с неосъществена доставка на близо

...
Германското правосъдие разкри мащабна измама с неосъществена доставка на близо
Коментари Харесай

Огромна измама с 10 млн. маски в Германия

Германското правосъдие разкри мащабна измама с неосъществена доставка на близо 10 милиона предпазни маски за 15 милиона евро в провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщи прокуратурата в Траунщайн, цитирана от АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4652
Две дистрибуторски компании - от Хамбург в Германия и от Цюрих в Швейцария, е трябвало да доставят маските на властите в най-гъстонаселената германска провинция.

Меркел: Пандемията от COVID-19 е най-голямото изпитание за ЕС от неговото основаване

Фирмите обаче са станали жертва на измамници. Те са платили авансово близо 2 милиона евро по сметката на предполагаемо дружество-доставчик, но маските така и не пристигнали. Щом измамата е била разкрита, провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е платила вече 14,7 милиона евро на дистрибуторските компании, обаче е успяла да си върне парите.

Силното търсене на този вид защитни средства предизвика безмилостна конкуренция между различните държави, отбелязва АФП. Понякога се стига дори до разпри между страни-членки на ЕС, много от които забраниха износа на медицински материали или реквизираха запаси от подобни стоки, като Франция.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4652  Европейски и национални средства обезпечават съоръжение, медикаменти, проби и защитни средства за битка с ковид Европейски и национални средства обезпечават съоръжение, медикаменти, проби и защитни средства за битка с ковид  Обитателите на старешки дом в Сплит са евакуирани поради ковид Обитателите на старешки дом в Сплит са евакуирани поради ковид  БЧК раздаде на столичани хранителни артикули от първа нужда БЧК раздаде на столичани хранителни артикули от първа нужда
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР