Германският дълг се е свил и през 2019 година благодарение

...
Германският дълг се е свил и през 2019 година благодарение
Коментари Харесай

Германия с по-нисък дълг през 2019-а, но сегашната криза излиза скъпо

Германският дълг се е свил и през 2019 година благодарение на големите данъчни приходи и трайно ниските лихвени проценти. Показателят се е понижил с 16 милиарда евро до 2,053 милиарда евро, отчете днес централната банка Бундесбанк, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3409
Съотношението дълг/БВП в номинално изражение е спаднало под ключовия праг от 60 процента за първи път от 2002 година. Целевото равнище от 60 процента е заложено в законодателството на ЕС.

Шведската икономика вероятно ще се свие с 4 процента заради коронавируса

Дълговото съотношение в най-голямата икономика в Европа бележи спад за седма поредна година, намалявайки от 61,9 процента през 2018 година до 59,8 процента от БВП за миналата година.

През 2002 година то бе 81,1 процента. Само че заради кризата с коронавируса Германия е принудена да харчи стотици милиарди за икономическа помощ в нарушение на собствения си фискален правилник и се очаква дълговото равнище в страната да скочи.

" През текущата година държавният дълг рязко ще нарасне с оглед на коронавирусната пандемия. Дълговото съотношение ще се върне над 60-процентовия праг ", предупреждава Бундесбанк в перспективите си за 2020 година.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3409  Общините имат потребност от повече пари, с цел да се оправят с ковид Общините имат потребност от повече пари, с цел да се оправят с ковид  Община Асеновград с апел към всички пенсионирани медици Община Асеновград с апел към всички пенсионирани медици  Продължава работата по дезинфекцията на публични места в столицата Продължава работата по дезинфекцията на публични места в столицата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР