Германската провинция Саксония, която е най-тежко засегната в страната от

...
Германската провинция Саксония, която е най-тежко засегната в страната от
Коментари Харесай

Саксония ще въвежда нови ограничения заради увеличаване на случаите на зараза с коронавируса

Германската провинция Саксония, която е най-тежко засегната в страната от коронавирусната пандемия, ще започне да прилага от идния понеделник строги рестрикции, включващи затваряне на училищата и на детските градини, както и на повечето магазини, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

" Ситуацията в болниците е не само напрегната, но и изключително опасна ", заяви на пресконференция днес консервативният премиер на Саксония Михаел Кречмер. Той предупреди, че положението е много сериозно.

В тази източногерманска провинция, в която подкрепата за крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " е висока, а конспиративните теории за пандемията намират широк отзвук, процентът на новите случаи на зараза е най-висок за цялата страна, според данни на института " Роберт Кох ". Средно за страната има 114,2 случая на зараза на 100 000 жители, докато средно в Саксония те са 319,4 на 100 000 жители. В град Бауцен са дори над 500 на 100 000 души.

Строгите ограничения, които ще въведат властите от понеделник, ще останат в сила най-малко до 10 януари. В седмицата преди Рождество Христово ще бъдат затворени училищата и детските градини.

Магазините също ще преустановят работа, освен тези, които продават продукти от първа необходимост. Продажбата на алкохол ще бъде забранена на обществените места, а посещенията в старческите домове ще стават при строги ограничения, с носене на маска и задължителен тест за коронавирус.

Германия отчита към днешна дата 1 197 709 случая на зараза с коронавируса, като за последното денонощие те са с 14 054 повече. Починалите от началото на пандемията са 19 342, като за последното денонощие те са с 423 повече.

В идните дни се очаква и канцлерът и провинциалните лидери да вземат решение за нови рестрикции в национален план.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16455  Броят на инфектираните с ковид в Европа надвиши 20 милиона Броят на инфектираните с ковид в Европа надвиши 20 милиона  Проф. Александрова: Ще има апетит за ваксини против COVID-19 Проф. Александрова: Ще има апетит за ваксини против COVID-19  Американският регулатор удостовери успеваемостта на имунизацията на Пфайзер/Бионтех Американският регулатор удостовери успеваемостта на имунизацията на Пфайзер/Бионтех
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР