Германия предостави хуманитарна помощ на Молдова, като закупи защитни костюми,

...
Германия предостави хуманитарна помощ на Молдова, като закупи защитни костюми,
Коментари Харесай

Германия предостави хуманитарна помощ на Молдова

Германия предостави хуманитарна помощ на Молдова, като закупи защитни костюми, произведени в Молдова за медицински персонал и ги предаде на молдовската здравна система.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7335
Покупката е извършена в размер на 50 хиляди евро, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Германия остава нащрек, но ще облекчи ограниченията срещу коронавируса

Тази помощ беше предоставена на ръководството на Министерството на здравеопазването от германския посланик Ангела Ганингер.

" Радвам се, че днес мога да ви помогна от Германия. Както по-рано се бяхме договорили, закупихме защитни костюми за медицинския персонал на стойност над милион леи (близо 100 хиляди лева). Костюмите бяха ушити тук в Молдова. Тоест молдовската икономика ще получи тези пари ", каза Ганингер.

Тя допълни, че костюмите са правени в молдовски предприятия и са високо оценени от специалистите на Агенцията по обществено здраве. Посланичката отбеляза, че германското ръководство е уверено, че само заедно всички държави ще успеят да преодолеят тази криза.

Според посланика поради тази причина германските власти отпускат средства за ООН и други международни организации, които се борят с глобалната пандемия.

Към днешна дата в Република Молдова са регистрирани 4363 случая на инфекция с COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7335  Три нови случая на ковид бяха доказани в Словения, още един човек е умрял Три нови случая на ковид бяха доказани в Словения, още един човек е умрял  Посланикът на Швейцария със особено послание към българите Посланикът на Швейцария със особено послание към българите  Купон в ромския квартал на Ямбол - огнище на болестта Купон в ромския квартал на Ямбол - огнище на болестта
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР