Върховният касационен съд потвърди присъдата на Таньо Танев, който уби

...
Върховният касационен съд потвърди присъдата на Таньо Танев, който уби
Коментари Харесай

Лоши новини за лекарския син, убил жестоко приятелката си в Пловдив

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Таньо Танев, който уби 50-годишната си приятелка Мариела Томова. Това е решение на Пловдивския апелативен съд, а потвърдената присъда е от 13 години и 4 месеца лишаване от свобода.
Таньо и Мариела се познавали отдавна и срещали периодично в дома на обвиняемия в Пловдив, където се напивали системно. На 30 януари 2017 година двамата отново били в апартамента и се черпели с уиски. Те поканили свои познати – мъж и жена, да ги посетят, съобщава " Трафик ".
Същия ден в дома на обвиняемия пристигнал техник, който ремонтирал бойлера и си заминал, след което компанията започнала да употребява алкохол. Обвиняемият изпратил Мариела да почисти банята, наругал я и изритал в гърба. Тя паднала на пода, но след малко двамата отново се върнали на масата да пият алкохол. Това продължило и след като гостите си заминали.
Към 20:30 часа Мариера поискала пари от обвиняемия Таньо Танев. Той отказал да й даде и започнал да я обижда. Казал й, че била „ черна гладна маймуна и щяла да си ходи гола “, след което започнал да й нанася удари с юмруци и ритници по главата, шията и тялото. Жената не могла да се съпротивлява, започнала да плюе кръв, били й причинени значителни страдания, като в резултат на насените травми тя починала.
След като обвиняемият разбрал за това, спрял да я удря и продължил да пие. Час и половина по-късно се обадил на тел. 112 и пристигналите полицейските служители го отвели в Първо районно в Пловдив. Там му била извършена проба за алкохол с технически уред, който отчел количество от 1,45 промила в издишвания от него въздух.
Според апелативните магистрати правилно в присъдата е определено наказание от 20 години лишаване от свобода, което съдът е намалил с една трета на 13 години и 4 месеца затвор, заради признанието на подсъдимия и проведеното съкратено съдебно следствие. Отчетено е и обстоятелството, че до сега Таньо съден седем пъти.
На майката и сина на пострадалата са присъдени по 100 000 лева, представляващи обезщетение за претърпените болки и страдания.
Присъдата е влязла в сила.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР