Въпреки тежкия и продължителен локдаун, Обединеното кралство вече има най-високата

...
Въпреки тежкия и продължителен локдаун, Обединеното кралство вече има най-високата
Коментари Харесай

Великобритания регистрира най-висока смъртност от COVID-19 в света

Въпреки тежкия и продължителен локдаун, Обединеното кралство вече има най-високата смъртност от COVID-19 от всички страни в света, разкриват последните данни.

Средно 935 ежедневни смъртни случая във Великобритания през последната седмица са еквивалентни на повече от 16 души умиращи от COVID-19 на всеки милион дневно, пише The Independent. Данните, събрани от, базираната в Университета в Оксфорд изследователската платформа „ Нашият свят в данни “, показват, че Обединеното кралство е пред всяка друга държава по смъртност на глава от населението в света.

Великобритания изпревари Чехия, която заемаше първото място от 11 януари, след като правителството публикува последните смъртни случаи от коронавирус в неделя вечерта. Още 671 смъртни случая от COVID-19, регистрирани в неделя, увеличават общия брой потвърдени смъртни случаи от вируса във Великобритания до 89 261. Това е най-високата обща смъртност в Европа и в абсолютни стойности се нарежда единствено след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико в световен мащаб - всички те с много по-голямо население.

Обединеното кралство е има 3,4 милиона потвърдени инфекции, еквивалентно на един на всеки 20 души. Макс Росър, изследовател от Оксфордския университет и основател на „ Нашият свят в данни “, каза, че другите страни са предприели по-бързи и решителни действия в ранните етапи на пандемията.

„ Последната смърт от Covid в Нова Зеландия беше в средата на септември “, написа той в „ Туитър “.

Смъртността в Обединеното кралство сега е по-висока, отколкото беше по време на първата голяма вълна от инфекции с COVID-19 през април, когато достигна своя връх от 13 на милион души дневно. Последните правителствени данни също разкриват, че броят на хората в болница с COVID-19 е много по-висок от първия връх, което предполага, че броят на новите ежедневни смъртни случаи ще продължи да нараства. По време на пресконференция на “Даунинг Стрийт” в петък отговарящият за медицинските въпроси Крис Уити каза, че се очаква броят на хоспитализациите и смъртните случаи да продължи да нараства, поне в краткосрочен план, предава Фокус.

„ Страхувам се, че през следващата седмица очакваме броят на хората в Националната здравна система и броят на смъртните случаи ще продължи докато започне да си личи ефекта от това, което всички ние правим “, каза професор Уити.

„ Страхувам се, че пикът на смъртните случаи предстои, пикът на хоспитализациите в някои части на страната вече са достигнали върха и леко започват слизането. Тъй като хората се придържат толкова добре към насоките, ние смятаме, че върховете идват през следващата седмица до 10 дни за повечето места по отношение на новоприетите в болниците “, обясни ученият.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18486  Южноафриканският вид на COVID-19 е по-агресивен и инфектиран Южноафриканският вид на COVID-19 е по-агресивен и инфектиран  Антителата са факт още преди реимунизацията Антителата са факт още преди реимунизацията  Дисниленд Париж отсрочва отварянето си за 2 април поради епидемията от COVID-19 Дисниленд Париж отсрочва отварянето си за 2 април поради епидемията от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР