Втора доза от ваксината Епиваккорона, създадена от научния център Вектор,

...
Втора доза от ваксината Епиваккорона, създадена от научния център Вектор,
Коментари Харесай

Втора доза от руската ваксина Епиваккорона са получили над 2000 доброволци

Втора доза от ваксината " Епиваккорона ", създадена от научния център " Вектор ", са получили 2099 доброволци без нежелани странични ефекти, съобщи ТАСС.

Тя се поставя мускулно през интервал две-три седмици.

Ваксинирани са и 132 доброволци над 60 години.

Центърът " Вектор " получи разрешение от руското министерство на здравеопазването за клинични изпитания на ваксината на 24 юли. Те завършиха на 30 септември и ваксината получи удостоверение за регистрация.

На 16 ноември центърът получи разрешение за пострегистрационни изследвания на " Епиваккорона " със 150 доброволци над 60 години, а на 18 ноември за изпитания с 3000 доброволци, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18227  Отново! Германия отхвърли концепцията за наложително имунизиране против ковид Отново! Германия отхвърли концепцията за наложително имунизиране против ковид  Извършени са 35 отводнявания в Пернишко за денонощие Извършени са 35 отводнявания в Пернишко за денонощие  Около 110 000 души са се записали за имунизиране против COVID-19 в Сърбия за два дни Около 110 000 души са се записали за имунизиране против COVID-19 в Сърбия за два дни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР