Всички болници в Афганистан, включително частните, трябва да са готови

...
Всички болници в Афганистан, включително частните, трябва да са готови
Коментари Харесай

Афганистан се готви за мащабна борба с коронавируса

Всички болници в Афганистан, включително частните, трябва да са готови да се борят с коронавируса, заяви днес и.д. министър на здравеопазването Ахмад Джавад Османи, цитиран от ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9183
Качеството на здравните услуги в Афганистан е много ниско, предупреди Османи, а хората се оплакват от липса на лекарства, кислород и персонал в малкото препълнени болници, специализирани за лечение на болни от COVID-19.

Училищата и университетите в Афганистан остават затворени до септември

Афганистан има население 37 милиона души, а едва малко над 52 000 човека са тествани.

Заразяванията с коронавирус в страната са се увеличили със 748 през последното денонощиe и са достигнали 22 890. Смъртните случаи са се увеличили с 21 и са станали 426.

Предвид липсата на капацитет за тестване Османи поиска всички лекари да диагностицират COVID-19 въз основа на клинични симптоми.

Здравната система на Афганистан е в тежко състояние, след като от 40 години страната е раздирана от конфликт и криза, а малко хора спазват указанията за ограничаване на разпространението на коронавируса, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9183  Иран заяви за над 180 000 доказани случая на COVID-19 в страната до момента Иран заяви за над 180 000 доказани случая на COVID-19 в страната до момента  Раждането с цезарово сечение може да утежни положението на пациентки с COVID-19 Раждането с цезарово сечение може да утежни положението на пациентки с COVID-19  Възобновен е приемът в болничното заведение в Нова Загора Възобновен е приемът в болничното заведение в Нова Загора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР