В света вече имаме първия ваксиниран човек и това е

...
В света вече имаме първия ваксиниран човек и това е
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Ще има глад за ваксини срещу COVID-19

В света вече имаме първия ваксиниран човек и това е 90-годишната Маргарет Кийнън от Великобритания. Здравните власти в Лондон са първите, които одобриха медикаментите на Pfizer и Moderna и вече навлязоха в първата фаза на националното ваксиниране. Но за сега медицината е събрала прекалено малко данни за продължителността на имунитета, тъй като първите ваксинирани по време на клиничните тестове са прекарали едва 6 месеца. Именно това потвърди и вирусологът от БАН - проф. Радостина Александрова, в ефира на Канал 3.

„ Имунитетът трае поне 6 месеца, защото събираме данни за ваксините от подобно време “, увери вирусологът.

Проф. Александрова похвали екипите, които са разработили медикамента, като успокои притеснението у хората, припомняйки, че става дума за екипи от професионалисти, които имат зад гърба си богат опит със създадени ваксини срещу други вирусни заболявания. Единственият недостатък при разработката на ваксината срещу SARS-CoV-2 е, че все още времето е прекалено кратко, за да знаем със сигурност колко продължителен е имунитетът в човешкия организъм.



„ Ваксината категорично няма да навреди на преболедувалите, но се очаква да има глад за ваксини, така че препоръчвам те да не бързат да се ваксинират “, посъветва Радостина Александрова.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16453  Американският регулатор удостовери успеваемостта на имунизацията на Пфайзер/Бионтех Американският регулатор удостовери успеваемостта на имунизацията на Пфайзер/Бионтех  Даряването на плазма в Пловдив към този момент става и с антигенен тест Даряването на плазма в Пловдив към този момент става и с антигенен тест  3500 $ санкция за мъж, нарушил карантината за 8 секунди 3500 $ санкция за мъж, нарушил карантината за 8 секунди
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР