В руското министерство на здравеопазването са постъпили документи за регистрация

...
В руското министерство на здравеопазването са постъпили документи за регистрация
Коментари Харесай

В Русия постъпи заявка за регистриране на трета ваксина срещу COVID-19

В руското министерство на здравеопазването са постъпили документи за регистрация на трета ваксина срещу COVID-19, съобщиха от ведомството. Очаква се препаратът да бъде регистриран на 16 февруари, предаде БНР.

Ваксината е създадена във Федералния център за изследване и разработка на имунобиологични препарати на Руската академия на науките „ Михаил Чумаков “. Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко заяви, че с появата на новия препарат в Русия ще има три ваксини, създадени по три различни технологии.

По думите му това ще бъде сериозен принос за победата над коронавирусната пандемия. Първата руска ваксина срещу Covid-19 „ Спутник V “ беше създадена в Националния център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “ и регистрирана през август миналата година.

През октомври регистрация получи и ваксината „ ЕпиВакКорона “ на Новосибирския център по вирусология и биотехнология „ Вектор “.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18581  Романтика през 2021 година: Възрастна двойка означи годишнина от сватбата си с ваксина Романтика през 2021 година: Възрастна двойка означи годишнина от сватбата си с ваксина  Намаляват се леглата в Коронавирус отделенията на Пловдивска област Намаляват се леглата в Коронавирус отделенията на Пловдивска област  Още лекари от ВМА се имунизираха Още лекари от ВМА се имунизираха
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР