Великобритания обяви днес, че от понеделник, 14 декември, скъсява периода

...
Великобритания обяви днес, че от понеделник, 14 декември, скъсява периода
Коментари Харесай

Великобритания скъсява карантинния период

Великобритания обяви днес, че от понеделник, 14 декември, скъсява периода на самоизолация при съмнения за заразяване с новия коронавирус от 14 на 10 дни, съобщи БTA.

Промяната се отнася както за хора, които са били в контакт с някой заразен, така и за пристигащите от чужбина. Новият карантинен период ще се прилага за Англия, Шотландия и Северна Ирландия. Той вече бе въведен в Уелс.

" След като направихме преглед на наличните данни, ние вече сме уверени, че можем да съкратим необходимостта за самоизолация за контактни хора от 14 на 10 дни ", се казва в декларация на главните санитарни инспектори на четирите области в Обединеното кралство.

Съкращаването на карантинния период ще позволи по-ранно завръщане на работа и на училище, ще подпомогне възстановяването на икономиката и ще смекчи правилата при международни пътувания, подпомагайки закъсалите авиокомпании. Десетдневният карантинен период започва в деня след съмнителния контакт, след направен тест или след началото на симптомите, се посочва в документа. Намиращите се в самоизолационен период ще продължат да бъдат контролирани, както и досега, от организацията " Тест и проследяване " към Националната здравна система.

В понеделник тя ще даде конкретни указания как ще функционира системата. Новите инструкции уеднаквяват правилата за хора, за които се предполага, че са контактни с вируса, с изискванията към онези, които са дали положителен тест.

Повечето популярни сред британците туристически дестинации, като например Франция, Испания и САЩ, не са в списъка на безопасните страни и пристигащите оттам задължително трябва да се карантинират - вече за 10, а не за 14 дни.

Според най-новите статистически данни, оповестени днес и цитирани от Ройтерс, броят на заразените с коронавируса в Англия за последната седмица за първи път от средата на октомври е спаднал под 500 000. За седмицата между 29 ноември и 5 декември той е възлязъл на 481 500, което е спад от 8 процента спрямо предишната седмица.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16607  Южнокорейски режисьор умря в Латвия от COVID-19 Южнокорейски режисьор умря в Латвия от COVID-19  Белгийските здравни управляващи приканват за зоркост в навечерието на коледните празници Белгийските здравни управляващи приканват за зоркост в навечерието на коледните празници  Проучване: Българите се тревожат повече за работата си, в сравнение с от COVID-19 Проучване: Българите се тревожат повече за работата си, в сравнение с от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР