Ваксинацията срещу коронавируса в Германия ще бъде безплатна, обяви днес

...
Ваксинацията срещу коронавируса в Германия ще бъде безплатна, обяви днес
Коментари Харесай

Германското правителство: Ваксинирането срещу коронавируса ще е безплатно

Ваксинацията срещу коронавируса в Германия ще бъде безплатна, обяви днес германското правителство, предаде ДПА, цитирана от БТА.

" Ваксинирането ще бъде безплатно, независимо дали имат здравна осигуровка и каква е тя ", заяви говорител на министерството на здравеопазването на Германия. А говорителят на германското правителство Щефен Зайберт още веднъж подчерта, че ваксинирането ще е напълно доброволно. Той наблегна това заради заради едно малко, но доста гласовито протестно движение, което подценява пандемията и обвинява правителството, че планира принудителна ваксинация, отбелязва агенцията. Правителството ще проведе много разбираема информационна кампания, за да отговори на всички въпроси, свързани с ваксината, подчерта Зайберт.

Германия вече работи по създаването на стотици центрове за ваксиниране, преди регулаторните власти на ЕС да дадат зелена светлина за използване на някоя от кандидат-ваксините срещу коронавируса. Първи приоритетно ще бъдат ваксинирани възрастните хора и здравните работници на първа линия.

Предвижда се в Берлин да има шест центъра за ваксиниране, в това число на бившите летища Тегел и Темпелхоф, като целта е само в германската столица да се ваксинират по 20 000 души на ден.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16252  Как да предпазим фамилията си след заразяване с COVID-19? Как да предпазим фамилията си след заразяване с COVID-19?  Проф. Иво Христов: Коронавирусът докара пълзяща тирания на всички места Проф. Иво Христов: Коронавирусът докара пълзяща тирания на всички места  Австрия стартира всеобщо тестване за COVID-19 Австрия стартира всеобщо тестване за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР