В Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще бъде разкрит имунизационен

...
В Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще бъде разкрит имунизационен
Коментари Харесай

В РЗИ в Ямбол разкриват имунизационен кабинет срещу COVID-19

В Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще бъде разкрит имунизационен кабинет срещу COVID-19, съобщи директорът на здравната институция д-р Лиляна Генчева.

Кабинетът ще бъде обслужван от лекар и медицинска сестра през цялата 2021 година. Регионалната инспекция извършва финансов разчет за издръжката на новото звено.

В същото време се събират оферти за купуването на фризери за съхранение на ваксините при температура от минус 40 до минус 86 градуса. Предполага се, че първата ваксина, която ще бъде внесена у нас, ще е на фармацевтичната компания " Пфайзер ".



Фирмата, с която РЗИ ще сключи договор, ще трябва да осигури доставката, монтажа и последващата поддръжка на фризерите, допълни д-р Генчева. Тя напомни, че до 10 декември трябва да бъдат изготвени списъците с медицинските служители, които са заявили, че ще се ваксинират срещу COVID-19.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16441  Здравният министър разкри по кое време ще отворят яслите и детските градини Здравният министър разкри по кое време ще отворят яслите и детските градини  Клиничен психолог: Хората понасят мъчно най-много неяснотата Клиничен психолог: Хората понасят мъчно най-много неяснотата  Хонконг вкарва нови рестрикции против четвърта вълна от COVID-19 Хонконг вкарва нови рестрикции против четвърта вълна от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР