Броят на починалите от новия коронавирус в Иран се увеличи

...
Броят на починалите от новия коронавирус в Иран се увеличи
Коментари Харесай

Починалите от коронавирус в Иран станаха 5297 души

Броят на починалите от новия коронавирус в Иран се увеличи с 88 през последните 24 часа и стана 5297 души, съобщи представител на здравното министерство, цитиран от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5964
Общият брой на заразените достигна 84 802 души, добави той.

Над 1000 чуждестранни затворници в Иран са временно освободени заради епидемията от новия коронавирус, съобщи говорителят на съдебната власт Голамхосеин Есмаили, цитиран от Франс прес.

Миналата седмица група правозащитни експерти призоваха Иран да увеличи списъка си от затворници с разрешение за временно освобождаване и да включи в него политическите затворници и хората с двойно или чуждестранно гражданство.

В отговор Есмаили заяви, че експертите трябва да съобщават " какво са направили САЩ и Великобритания със своите затворници ", пише БТА.

" Дадохме разрешение на над 1000 чужденци, включително граждани на тези държави ", добави той на пресконференция.

От март Иран е дал разрешения за временно освобождаване на 100 000 затворници, като срокът на това освобождаване беше удължен до 20 май. Някои от тях трябва да носят електронна гривна.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5964  Ирландия счита да забрани всички всеобщи прояви до август Ирландия счита да забрани всички всеобщи прояви до август  Във Великотърновска област изписаха още един оздравял от COVID-19 Във Великотърновска област изписаха още един оздравял от COVID-19  Общият брой на инфектираните с ковид в Турция доближи 95 591 души Общият брой на инфектираните с ковид в Турция доближи 95 591 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР