Броят на починалите от COVID-19 в Иран се увеличи за

...
Броят на починалите от COVID-19 в Иран се увеличи за
Коментари Харесай

219 са жертвите на COVID-19 в Иран за денонощие

Броят на починалите от COVID-19 в Иран се увеличи за денонощие с 219 и надхвърли 14 800. Това съобщи ръководителят на връзките с обществеността на иранското здравно министерство Сима Садат Лари, информира БТА, цитирайки ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10676
По думите на Лари новите случаи на коронавирус за последното денонощие са 2586. С това общият им брой става 281 413, посочва тя, цитирана от агенция ИСНА. С починалите през изминалото денонощие 219 пациенти общият брой на смъртните случаи става 14 853. Най-големият брой починали за денонощие беше фиксиран през вчерашния ден - 229. По данни на иранското здравно министерство оздравелите заболели от началото на епидемията са 244 840 и са направени 2 228 277 теста за коронавирус.

Иран с нов рекорд от 229 смъртни случаи, свързани с COVID-19

Според официалните данни броят на новозаразените в Иран беше достигнал своя пик на 30 март, след което започна да спада и на 2 май беше достигнал абсолютния си минимум (802). След 3 май обаче този показател отново тръгна нагоре и на 4 юни бяха отчетени най-високите му стойности (3574). На фона на засилване на заразата, от 5 юли иранските власти въведоха задължително носене на маски на обществените места. В Техеран за седмица бяха принудени да затворят врати басейните и спортните клубове. На 15 юли президентът Хасан Рохани заяви, че в Иран е започнала втора вълна на коронавируса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10676  Конституционният съд на Австрия разгласи за противоконституционен полицейския час поради COVID-19 Конституционният съд на Австрия разгласи за противоконституционен полицейския час поради COVID-19  Кипър чака пет пъти по-малко туристи през август Кипър чака пет пъти по-малко туристи през август  Десет пъти е понижен броят на инфектираните с COVID-19 в огромните US градове Десет пъти е понижен броят на инфектираните с COVID-19 в огромните US градове
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР