Броят на заразените от новия коронавирус в САЩ надхвърли 1,5

...
Броят на заразените от новия коронавирус в САЩ надхвърли 1,5
Коментари Харесай

Американците с коронавирус вече са над 1,5 милиона

Броят на заразените от новия коронавирус в САЩ надхвърли 1,5 милиона, а жертвите са над 90 хиляди души, съобщи вчера университетът " Джонс Хопкинс ", който следи данните въз основа на сводки на федералните и на местните власти, предадоха Франс прес и ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8173
Понастоящем в САЩ с коронавирус са диагностицирани 1 500 753 души, а починалите са 90 312.

Миналия понеделник беше прехвърлен прагът от 80 000 смъртни случаи, а вчера - този от 90 хиляди.

За 24 часа в САЩ: 820 са новите смъртни случая от коронавирус

Въпреки това, в САЩ на милион население има по-малко починали в сравнение с Белгия, Испания, Великобритания, Италия, Франция и Швеция, според сайта " Уърлдомитър " (Worldometer).

В щата Ню Йорк са около една трета от смъртните случаи в САЩ - над 28 300, според " Джонс Хопкинс ". Властите съобщават само за 22 700 починали, но те не включват смърт, " вероятно свързана " с коронавируса, каквито са няколко хиляди случаи.

Турски метод за лъчетерапия срещу COVID-19 ще бъде изследван в САЩ

Очаква се до 6 юни в САЩ да има около 112 000 смъртни случаи, според усреднени данни от 20 епидемологични модели, изготвени от университетски изследователи в Масачузетс.

В страната са направели около 11,5 милиона тестове, според университета " Джонс Хопкинс ", а за около 272 000 души се казва, че са излекувани.

В някои квартали на град Ню Йорк смъртността от коронавируса е до 15 пъти по-висока, сочат данни на градския департамент по здравеопазване, цитирани от Ройтерс.

Най-висока е смъртността в бедния район на Бруклин Старет сити.

В заможния район Грамърси парк в Манхатън, където живеят главно бели, смъртността е 31 на 100 000 жители, сочат данните.

Във Фар Рокауей в квартала Куинс, където над 40 на сто от населението са чернокожи, а 25 на сто - латиноси, смъртността е близо 15 пъти по-висока: 444 починали на 100 000 души.

Бедните чернокожи и латиноси в Ню Йорк често са на нископлатена работа, която не може да се върши дистанционно, а това ги излага на по-голям риск. Освен това, те живеят в по-малки жилища с повече обитатели.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8173  Български учени: COVID-19 ще загуби жизнеността си при топло време Български учени: COVID-19 ще загуби жизнеността си при топло време  Болничните кревати в Мумбай не доближават поради напор на пациенти с COVID-19 Болничните кревати в Мумбай не доближават поради напор на пациенти с COVID-19  Автобусните превозвачи в туризма излизат на митинг Автобусните превозвачи в туризма излизат на митинг
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР