Броят на заразените с новия коронавирус в Русия нарасна през

...
Броят на заразените с новия коронавирус в Русия нарасна през
Коментари Харесай

Броят на заразените с новия коронавирус в Русия надхвърли 155 000

Броят на заразените с новия коронавирус в Русия нарасна през изтеклото денонощие с 10 102 и възлиза общо на 155 370 души. Оздравелите до момента са 19 865, а починалите - 1451. Това съобщи днес руският оперативен щаб за борба с инфекцията, предаде ТАСС. Почти половината нови случаи - 4961 или 49,1 процента, са безсимптомни.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7216
В Москва са регистрирани нови 5714 болни от COVID-19 - с това заразените в столицата стават 80 115. Почти 90 на сто от тях са на възраст под 65 години. Децата са 9,3 процента.

Броят на потвърдените случаи в Москва напоследък расте, но остава на същото ниво броят на пациентите, изпращани за болнично лечение. " Тази тенденция сочи, че Москва успява да намали риска и да не допусне тежки последици " от заразяването, се казва в съобщението.

Русия за COVID-19: Пикът у нас все още не е настъпил

Руският премиер Михаил Мишустин, заразен с коронавируса, се чувства общо взето нормално и лечението му протича според изготвения план. Това съобщи днес прессекретарят му Борис Беляков. Министър-председателят активно общува с колегите си по телефона, добави той.

За изпълняващ длъжността е назначен първият вицепремиер на Русия Андрей Белоусов, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7216  Нови 112 инфектирани с ковид в Армения за денонощие Нови 112 инфектирани с ковид в Армения за денонощие  СЗО предизвести за потреблението на билки против COVID-19 СЗО предизвести за потреблението на билки против COVID-19  Една четвърт от британците са в насилствен отпуск поради COVID-19 Една четвърт от британците са в насилствен отпуск поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР