Броят на заразените с коронавирус в Бразилия достигна 4 041

...
Броят на заразените с коронавирус в Бразилия достигна 4 041
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавирус в Бразилия надхвърли 4 милиона

Броят на заразените с коронавирус в Бразилия достигна 4 041 638, а през последното денонощие са установени още 43 773 случаи на зараза, показват публикувани вчера данни на министерството на здравеопазването, предаде ТАСС.

По информация на здравното ведомство, над 80 на сто от заразилите се (3 247 610) са оздравели, а 669 414 пациенти остават под лекарско наблюдение.

Броят на починалите в резултат на усложнения, предизвикани от инфекцията, нарасна с 834 и вече е 124 614.

Бразилия е на второ място в света след САЩ в списъка на държавите с най-много заразени и починали.

Независимо от развитието на пандемията, броят на убийствата, извършени от полицаи в Бразилия нараства. Най-малко 3148 души са били убити от полицейски служители през първото полугодие, което е 7 -процентно увеличение в сравнение с предходната година, съобщи информационният портал G1, цитиран от ДПА.

Броят на полицаите,станали жертва на убийство, е нараснал от 83 на 103.

G1 посочва, че ограниченията, наложени заради коронавируса, не са ограничили насилието в страната, където полицията убива повече хора, отколкото в която и да е друга държава.

Ренато Алвес от университета в Сао Пауло изтъква, цитиран от G1, че в Бразилия е в сила логиката на войната, в която не се вписват рамката на демократичен контрол и граници, налагани от закона.

Алвес подчертава, че полицията твърди, че врагът е винаги добре въоръжен и се противопоставя с огнестрелно оръжие, което излага на риск служителите на реда, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11972  Син, щерка и гадже на Берлускони също инфектирани с ковид Син, щерка и гадже на Берлускони също инфектирани с ковид  Чехия заяви за рекорден брой случаи на ковид, четирима министри са в изолираност Чехия заяви за рекорден брой случаи на ковид, четирима министри са в изолираност  Пътник без маска и билет удари кондукторка във трен в Германия Пътник без маска и билет удари кондукторка във трен в Германия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР