Броят на заразените и болните се увеличава натискът върху болниците

...
Броят на заразените и болните се увеличава натискът върху болниците
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Ако нещата вървят така, мерките може да се затегнат още

Броят на заразените и болните се увеличава натискът върху болниците става много голям и на отделни места те се затрудняват да осигурят помощ на всички желаещи. Това каза в сутрешния блок на БТВ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.

При цифрите, които достигаме, очевидно се налага мерките да важат за цялата страна, както е в цяла Европа. При ново заболяване, каквото е COVID-19, засега няма точно определени прагове, при които да се вземат определени мерки, заяви доц. Кунчев.

Той обясни, че 65 са лабораториите, включени в заповедта на Министерството на здравеопазването, чиито резултати се признават. Една лаборатория обикновено има филиали из цялата страна и много по-голям капацитет на работа. В единната информационна системавсеки ден информация вкарват 185 лаборатории. Те работят ежедневно и имат капацитет много над 11 000 теста - могат да достигнат до над 40 000, посочи главният държавен здравен инспектор.

Ако не вземаме навреме мерки, можем да стигнем чешката заболяемост - по 5000-6000 души на ден, подчерта той.

Много е възможно срокът на онлайн обучението да бъде удължен, ако не пречупим кривата на заболяването да тръгне надолу. Ако се налага, и по-малките ученици ще преминат към онлайн обучение. Възможно е допълнително затягане на мерките, без да се стига до пълно затваряне. Според мен вечерният час не е от най-ефективните мерки, но в общини, в които заболяемостта е твърде голяма, общинските щабове го правят. Ако нещата вървят така, извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена, коментира доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.

Той каза, че директорът на Столичната регионална здравна инспекция е отстранен заради свалянето на карантината на президента и на министър-председателя.

Доц. Кунчев, който е под карантина като контактен със заразения с коронавирус премиер Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, уточни, че е в добро състояние, а PCR тестът му е отрицателен.
iframe height=`365` width=`620` framespacing=`0` frameborder=`no` scrolling=`no` allowtransparency=`true` src=`https://novini.bg/videoswf/aWQ9Mjg3NTImbXV0ZWQ9MCZhdXRvcGxheT0w.html` allowfullscreen class=`vjs-player-frame`> Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13965  Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме желание да променяме ограниченията Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме желание да променяме ограниченията  Проф. Гайдарски: Мерките против ковид у нас са безредни Проф. Гайдарски: Мерките против ковид у нас са безредни  Китай направи проби на съвсем 5-милионен град за 4 дни Китай направи проби на съвсем 5-милионен град за 4 дни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР