Броят на жертвите на коронавируса в Африка превиши 1000 души,

...
Броят на жертвите на коронавируса в Африка превиши 1000 души,
Коментари Харесай

Висш нигерийски държавник почина от COVID-19

Броят на жертвите на коронавируса в Африка превиши 1000 души, предаде АП, позовавайки се на Африканския център за контрол и превенция на заразните болести.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5784
Общо 52 от 54-те страни на континента са съобщили за случаи на коронавирус, като общият брой на заразените надмина 20 000.

Сред жертвите е и шефът на президентската администрация на Нигерия Аба Кяри, който е починал вчера. Той бе считан от мнозина за най-влиятелната фигура в нигерийското правителство и е сред най-високопоставените заразени с коронавируса на континента. В Нигерия в момента има около 500 случая.

В Буркина Фасо са заразени няколко министри и посланикът на САЩ.

В цяла Африка са регистрирани 14 528 заразени с COVID-19 и близо 800 починали

Световната здравна организация регистрира вчера 51-процентово увеличаване на случаите в Африка и скок от 60 процента в смъртността за миналата седмица, информира БТА. Организацията обаче предупреди, че заради недостига на тестове реалните цифри вероятно са по-високи. От идната седмица на континента ще бъдат разпратени над 1 милион теста.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5784  В Турция регистрираха по-малко новозаразени с ковид макар нараствания брой на тестваните В Турция регистрираха по-малко новозаразени с ковид макар нараствания брой на тестваните  Броят на новозаразените и умрелите от COVID-19 в Италия се стабилизира на по-ниски нива Броят на новозаразените и умрелите от COVID-19 в Италия се стабилизира на по-ниски нива  Франция регистрира първите плахи признаци на преодоляване на епидемията от Covid-19 Франция регистрира първите плахи признаци на преодоляване на епидемията от Covid-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР