Бразилското министерство на здравеопазването препоръча днес пациенти, при които COVID-19

...
Бразилското министерство на здравеопазването препоръча днес пациенти, при които COVID-19
Коментари Харесай

Бразилия препоръча лечение с хлорохин и за леки случаи на COVID-19

Бразилското министерство на здравеопазването препоръча днес пациенти, при които COVID-19 протича леко, да използват препарата хидроксихлорохин, запазен досега за тежки случаи. Препоръката дойде ден, след като страната отчете рекорден брой починали за денонощие от COVID-19, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8283
Препоръката беше направена в документ на министерството, чийто ръководител Нелсон Тайш подаде оставка на 15 май заради силния натиск на президента Жаир Болсонаро, убеден в положителния ефект на хидроксихлорохина, който досега не е научно доказан.

За пръв път в Бразилия има над 1000 починали от COVID-19 за денонощие

Бразилия регистрира вчера забележимо увеличение на потвърдените случаи и на починалите - 1179 смъртни случаи за денонощие. С тях общият брой жертви на COVID-19 стана 17 971. Пикът на епидемията в Бразилия, където са повече от половината потвърдени случаи в Латинска Америка и Карибския регион, се очаква да настъпи не по-рано от месец юни.

В новите указания на здравното ведомство, оглавено временно от действащ генерал - Едуарду Пазуело, се препоръчва приемането на двата медикамента след появата на първите симптоми, при съгласие на лекар и пациент. Протоколът на министерството подчертава, че " няма гаранции за положителен резултат " и че хлорохинът, който е препарат срещу малария, може да предизвика " тежки " вторични ефекти, стигащи до сериозно увреждане на органи и дори до смърт.

По-голямата част от засегнатите държави, като САЩ и Франция, са разрешили използването на хидроксихлорохина - производен на хлорохина, само в рамките на клинични изследвания и в болница за тежки случаи, след решение на консилиум.

Бразилия стана трета страна в света по брой на заразените, след САЩ и Русия, според данни на министерството на здравеопазването. Много експерти обаче смятат, че данните на ведомството са силно занижени, тъй като Бразилия има остра нужда от тестове.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8283  Заразени с ковид маймуни развиват имунитет Заразени с ковид маймуни развиват имунитет  Плажовете и парковете на Барселона са отворени за гости Плажовете и парковете на Барселона са отворени за гости  Бебе в Италия било инфектирано с вируса по-рано от обявените първи случаи Бебе в Италия било инфектирано с вируса по-рано от обявените първи случаи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР