Боливия оповести, че е получила първите 20 хиляди дози от

...
Боливия оповести, че е получила първите 20 хиляди дози от
Коментари Харесай

Боливия получи първата пратка от руската ваксина срещу коронавирус Спутник V

Боливия оповести, че е получила първите 20 хиляди дози от руската ваксина срещу коронавирус " Спутник V ", предаде ДПА.

Боливийският президент Луис Арсе е посрещнал доставката на летището в Ел Алто в четвъртък, съобщи министерството на здравеопазването на Боливия.

Правителството на южноамериканската страна подписа през декември споразумение с Русия за 5,2 милиона дози, с които да ваксинира населението си безплатно и на доброволен принцип.

Боливия планира да ваксинира цялото подлежащо на ваксинация население с 15 милиона дози. За тази цел правителството подписа договор за доставка също и на ваксината на " АстраЗенека ". Страната се присъедини и към инициативата на ООН КОВАКС за справедливо разпределение на ваксините между богатите и бедните държави.

В четвъртък в Боливия бяха регистрирани 2652 нови случая на коронавирус, с което общият брой на заразените от началото на пандемията достигна до 210 700 по официални данни. Починали са над 10 хиляди души, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19035  Мексико излезе на трето място в света по брой на умрелите от COVID-19 Мексико излезе на трето място в света по брой на умрелите от COVID-19  Южноафрикански вид на ковид за първи път е открит в Съединени американски щати Южноафрикански вид на ковид за първи път е открит в Съединени американски щати  Ваксината против COVID-19 на Ваксината против COVID-19 на " Новавакс " е посочила 60% успеваемост при проби в Южна Африка
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР