Бизнесът настоява за държавна финансова помощ за всички фирми, които

...
Бизнесът настоява за държавна финансова помощ за всички фирми, които
Коментари Харесай

Бизнесът настоява за държавна помощ за всички фирми със загуби от над 25%

Бизнесът настоява за държавна финансова помощ за всички фирми, които понесат загуби от над 25% заради кризата покрай битката с COVID-19. Това предложение е било включено в проекта, обсъждан на Съвета за тристранно сътрудничество в събота. Това обяви в ефира на ``Събуди се`` по Нова телевизия изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3015
Той бе категоричен, че е неработещо първоначалното предложение за това държавата да плаща 60%, а работодателите – 40 на сто от заплатите на служителите в затруднените компании.

,,Съотношението 60:40 работи за големите компании, защото те имат ликвидност и могат да запълнят дупката, която се получава. Малките и средните предприятия обаче не могат``, поясни Иванов.

Изпълнителният директор на КРИБ: Благодаря на Бойко Борисов, че ще прегледа карантинирането на ТИР-овете на Дунав мост

,,Вчера ни беше представен проект, който по обхват е възможно най-големият. Там има първа група – от компании, които, без да доказват нищо, имат право да бъдат включени в мярката. Това са фирмите, затворени със заповед на министъра. Има и списък на най-засегнатите сектори. Втората група са абсолютно всички компании, които отговарят на два критерия – един основен и един допълнителен. Това е моментът, който ние подкрепихме в края на заседанието на Тристранния съвет, защото нашите предложения бяха приети. Става дума за прага от 25%, който беше предложен от държавата, т.е. когато имаме спад на нетните приходи от продажби над 25 на сто, фирмите се включват към широкия списък и имат право да получават средства по тази мярка``, поясни още Иванов.

Какво се разбра държавата с бизнеса и синдикатите за схемата 60/40?

Според бизнеса законът се нуждае от промени не само заради създалата се в момента кризисна ситуация.

,,Законът трябва да бъде променен по много други причини. В опит да се помогне на бизнеса да не плаща лихви на държавата и на банките, беше приет текст, който позволява на всеки да не плаща на всеки. Така се получава едно царство на длъжника, който без да доказва каквото и да било, спира да плаща и не дължи никакви наказателни лихви``, коментира изпълнителният директор на КРИБ.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3015  Осма жертва на ковид в България Осма жертва на ковид в България  Ген. Мутафчийски: Починалият в Благоевград не е бил инфектиран с COVID-19? Дай Боже, но надали Ген. Мутафчийски: Починалият в Благоевград не е бил инфектиран с COVID-19? Дай Боже, но надали  Проф. Кантарджиев прикани: Носете маски, когато сте измежду хора Проф. Кантарджиев прикани: Носете маски, когато сте измежду хора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР