Американската компания Модерна е кандидатствала в понеделник за спешно одобрение

...
Американската компания Модерна е кандидатствала в понеделник за спешно одобрение
Коментари Харесай

Компанията Модерна кандидатства за одобрение на ваксината си в САЩ

Американската компания " Модерна " е кандидатствала в понеделник за спешно одобрение на ваксината си срещу Ковид-19 в Американската агенция по храните и лекарствата, предаде агенция Ройтерс, цитирани от БТА.

От " Модерна " съобщиха, че пълните резултати от последната фаза на изследванията са показали 94,1 процента ефективност на ваксината, без сериозни притеснения за безопасността й.

Компанията възнамерява да кандидатства за одобрение и в Европа.

" Модерна " обяви, че ваксината й е показала ефективност в различните възрасти, раси, етноси и полове, както и 100 процента успех в предотвратяването на тежки случаи на болестта, която отне живота на близо 1,5 милиона души.

Заседанието на американския регулатор, на което ще бъде разгледана молбата за регистрация на ваксината на " Модерна ", е насрочено на 17 декември. В заседанието ще участват американски учени и експерти в областта на здравеопазването и то ще се предава на живо, допълва агенция ТАСС.

Американската администрация отпусна на " Модерна " 486 милиона долара за разработването на ваксина срещу Ковид-19. На фармацевтичната компания " Джонсън & Джонсън " бяха отпуснати 456 милиона долара, на " АстраЗенека ", която разработва ваксина съвместно с учени от Оксфордския университет, бяха отпуснати 1,2 милиарда долара. Със създаване на ваксина срещу новия коронавирус в САЩ се занимават и компаниите " Мерк " и " Пфайзър ", като последната също подаде молба за одобрение в Американската агенция по храните и лекарствата. Американската администрация е вложила в тези проекти общо 12 милиарда долара, отбелязва ТАСС.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15990  Континентален Китай заяви за нови 12 случая на вируса Континентален Китай заяви за нови 12 случая на вируса  Ким Чен-ун към този момент има пробна китайска ваксина Ким Чен-ун към този момент има пробна китайска ваксина  Как да спрем Как да спрем " втора пандемия " - подправените вести за имунизацията за COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР