Американското управление за лекарствата обяви днес, че разрешава пускането в

...
Американското управление за лекарствата обяви днес, че разрешава пускането в
Коментари Харесай

В САЩ разрешиха тест за COVID-19, който да се ползва у дома и без рецепта

Американското управление за лекарствата обяви днес, че разрешава пускането в продажба на първи тест срещу Ковид-19, който ще може да се ползва вкъщи и да е без рецепта, предаде Франс прес.

Тестът може да покаже наличието на вируса за 20 минути. Той ще се продава за 30 долара. Решението за пускането му в търговската мрежа е важен етап в борбата срещу Ковид-19, заяви шефът на Управлението Стивън Хан.

Тестът е произвеждан от компанията, базирана в Калифорния - Елюм. Тя предвижда да пусне на пазара през януари три милиона бройки, а после още допълнителни милиони бройки в идните месеци.

Тестът е антигенен, което означава, че засича молекула, която се намира на повърхността на коронавируса. Пи си ар тестовете търсят генетичния материал на вируса.

Според Управлението тестът е идентифицирал правилно 96 от положителните проби и 100 процента от отрицателните проби при хора със симптоми.

Резултатите се дават чрез приложение, което иска от потребителите техния пощенски клон и датата на раждане, за да бъдат прехвърлени данните на здравните власти.

За разработване на теста Елюм е получила 30 милиона долара от Националните институти по здравеопазване на САЩ, допълва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16814  Плавно покачване на броя медици в София, които желаят да се имунизират Плавно покачване на броя медици в София, които желаят да се имунизират  Д-р Александър Симидчиев: Около празниците да бъдем рационални Д-р Александър Симидчиев: Около празниците да бъдем рационални  Лекар: България сега е в дълготраен спад на заболеваемостта от COVID-19 Лекар: България сега е в дълготраен спад на заболеваемостта от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР