102-годишна и още 40 други българи са завели колективно гражданско

...
102-годишна и още 40 други българи са завели колективно гражданско
Коментари Харесай

102-годишна и още 40 други съдят Волгин за комунистическа пропаганда. Искат 100 000 лв. обезщетение

102-годишна и още 40 други българи са завели групово гражданско дело против радиоводещия от БНР Петър Волгин поради комунистическа агитация. Ищците са близки на убити и потърпевши от режима. 
 
Софийският градски съд е приел груповият иск като постоянен и позволен и е пратил решението на Волгин. Това заяви във Facebook депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков. Именно той стартира акция по събиране на средства, с цел да бъде подкрепена 102-годишната, която първа заведе иск против Волгин.
 

 
Пейков напомня, че нейният брачен партньор е бил погубен без съд и присъда през 1944 година Затова старата жена се е почувствала наранена от пост на Волгин във Facebook на 1 февруари т.г., в който той написа:
" Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ".
 
Исканията на засегнатите от коментара на радиоводещия са в три точки – съдът да признае, че с обществените си изявления Волгин визира паметта на жертвите на комунистическия режим и наранява душевно членовете на техните фамилии, като изявленията му са противоправни като противоречащи на закона и са направени съзнателно и злонамерено.
 
Второто им искане е Волгин да бъде наказан да прекрати тези си изявления. Третото е на груповия интерес да бъде присъдено обезщетение от 100 000 лева, оповестява " Сега ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР