102-годишен пловдивчанин нито веднъж през дългия си и достоен живот

...
102-годишен пловдивчанин нито веднъж през дългия си и достоен живот
Коментари Харесай

102-годишен пловдивчанин разкрива тайната на дълголетието

102-годишен пловдивчанин нито един път през дългия си и заслужен живот не е одобряван в лечебно заведение болести болест. Той с удоволствие разкрива тайната на дълголетието си и го пожелава и на всички останали.

Александър Николов разкрива, че в основата на дълголетието му стоят генът и здравословният метод на живот. Ако би трябвало в резюме да опише богатия си житейски опит, той го обрисува с 2 думи „ труд и битка “. Когато отпразнувал тържествено 100-годишнината си, бай Сандо си споделил, че до момента не е палил цигара и даже не познава усета на никотина, което ще му разреши да премине към 101-вата си година.

На идващия рожден ден продължил със самоанализа – до момента не си пил алкохол – значи умерено можеш да преминеш към 102-рата.

Бай Сандо е безапелационен, че друга причина за дълголетието му е фактът, че в никакъв случай през живота си не е преяждал. Александър Николов всеки ден изкачва най-малко по един път стълбите до жилището си на 4-ия етаж и главното си време прекарва в четене и писане на мемоари. Често рецитира стихотворения – измежду обичаните му поети са Ботев и Вазов, на Смирненски, Вапцаров и Гео Милев.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР