101-годишен мъж от италианския крайбрежен град Римини, роден по време

...
101-годишен мъж от италианския крайбрежен град Римини, роден по време
Коментари Харесай

Да преживееш - испанския грип, двете световни войни и COVID-19

101-годишен мъж от италианския крайбрежен град Римини, роден по време на пика на испанския грип и израснал сред кръвопролитията и ужаса на двете международни войни, в този момент се трансформира в най-възрастния човек, съумял да пребори новия ковид, оповестиха италианските медии.

Пациентът, представян просто като господин П., е бил признат преди седмица в локалната болница в града, откакто е дал позитивна проба за COVID-19.

По всичко наподобява, че господин П. Не е чужд за пандемиите, защото във времето, по което се ражда, в света върлува испанският грип, който лишава живота на почти 600 000 негови сънародници, само че не и неговия.

Почти век по-късно той още веднъж е в болничното заведение, като този път пандемията е ковид.  Още когато го одобряват за лекуване, лекарите не разпореждат изключително огромни очаквания за оцелее поради извънредно напредналата му възраст. За учудване на всички в болничното заведение обаче господин П. стартира да се възвръща забележително бързо и в последна сметка вирусът бива преборен
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР