100 млн. евро и палат Марта Фашина - жената, с

...
100 млн. евро и палат Марта Фашина - жената, с
Коментари Харесай

Какво получи от наследството на Берлускони вдовицата му

100 млн. евро и дворец

Марта Фашина - дамата, с която Силвио Берлускони живя през последните четири години със подписан “символичен брак ” и която медиите на Апенините в този момент титуловат вдовицата в кавички, ще получи 100 млн. евро като завещание, написа Труд.

200 млн. евро споминалият се на 12 юни четирикратен министър председател на Италия завещава на брат си Паоло, а за най-верния си другар Марчело Дел’Утри е отделил 30 млн. евро. Освен парите по банкова сметка, “вдовицата ” би трябвало да получи и един от двата властнически палата в имението “Сан Мартино ” на експремиера край Милано. В другата величествена постройка ще бъде изработен музей на великия политик, бизнесмен и футболен управител.

Италианците чакаха повече от 10 дни отварянето на наследството на Берлускони, оповестено за 26 юни, само че обнародвано едвам през вчерашния ден. По обясними аргументи от сеирджийски темперамент най-голямо бе любознанието към това, какво някогашният министър-председател ще остави на по-младата от него с 53 години последна спътница в живота му и депутатка от неговата партия “Форца Италия! ”.

След като научиха и одумаха завещаната на Марта сериозна сума пари, жителите на Апенините полюбопитстваха по какъв начин Берлускони е разпределил приписваното му от библията на богаташите “Форбс ” 6,9 милиарда евро завещание в акции, пари, движимо и недвижимо имущество и т. н. Коментирайки наследството, авторитетните италиански вестници “Кориере каузи сера ”, “Република ” и “Ла Стампа ” подчертаха, че откакто се изключат сумите за Марта Фашина, Паоло Берлускони и Марчело дел’Утри, благосъстоянието е разпределено безусловно поравно сред петте деца от двата брака на огромния политик - Марина, Пиер Силвио, Барбара, Елеонора и Луиджи.

Има въпреки всичко дребна разлика и съгласно мненията тя се дължи на приноса до момента за развиването на фамилния бизнес на по-големите наследници Марина и Пиер Силвио. Дъщерята е от дълги години президент на фамилния холдинг “Фининвест ” с капитализация от близо 3 милиарда евро, а синът повече от 15 години е шеф на интегрирания в него медиен исполин “Медиасет ”, чиято “цена ” сега на фондовата борса в Милано е 1,9 милиарда евро. И в наследството си Силвио Берлускони е отделил на тях двамата 53% от холдинга, разпределени поравно, до момента в който за Барбара, Елеонора и Луиджи остават другите 47%, отново поравно.

За да разсее в зародиш възможни спекулации към разпределението на контролния пакет акции на “Фининвест ”, Марина популяризира известие, в което акцентира, че нито един от петимата наследници няма да може да взема самичък решение за бъдещето на холдинга. И както бил поискал татко є, семеният бизнес отсега нататък трябвало да го управляват единомислещо петимата, все едно, че го управлявал единствено той.

Ако се има вяра на италианските медии, Марина, Пиер Силвио, Барбара, Елеонора и Луиджи към този момент възнамерявали да разпродадат огромна част от недвижимите парцели на татко си. И преди всичко била фамозната му вила “Чертоза ” с голям парк на остров Сардиния, където преди години той постоянно спретвал гигантските си купони, известни като “Бунга-Бунга ”. Другата благосъстоятелност за обмен била футболният клуб “Монца ”, като за него към този момент даже имало претендент - богатият грък и приятел на премиера Кириакос Мицотакис - Евангелос Маринакис, който към този момент имал тимовете “Олимпиакос ” и “Нотингам Форест ”.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР