100 жители на община „Родопи“ ще могат да се възползват

...
100 жители на община „Родопи“ ще могат да се възползват
Коментари Харесай

Родопи осигурява домашни помощници и медицински сестри на ...

100 поданици на община „ Родопи “ ще могат да се възползват от обществените услуги „ Патронажна грижа + “. Общината е завоюва плана, в границите на който ще се дават почасови мобилни здравно-социални услуги по домовете до 2 часа дневно.

Патронажната грижа включва комплекс от услуги като: помощ в дома; медицински услуги; психическа поддръжка, ориентирана към възобновяване и обществена интеграция; доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, медикаменти (закупени със средства на потребителите); възнаграждение на битови сметки; заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите).

От услугите ще могат да се възползват към 100 души. Това са възрастни над 54 години, които имат усложнения при самообслужване и хора с увреждания, нуждаещи се от грижа, в това число с непозната и без непозната помощ.

Помощ на нуждаещите се ще оказват 15 домашни помощници, 2 рехабилитатори и 2 психолози, 3 медицински сестри и обществен служащ.

Процедурата за асортимент на нуждаещи от прилагане на обществените услуги стартира от през днешния ден. Документите може да се подават персонално или от упълномощено лице в деловодството на Община,,Родопи‘‘, всеки работен ден от 08:30 – 17.00 ч., или на мейл адрес:

Първоначалният период за банкет е до 10.09.2021 година (петък) в това число.

И по-късно ще се одобряват документи, само че ще бъдат обработени след стартирането на услугата,,Патронажна грижа‘‘, считано от 01.10.2021 година

За почасовите мобилни здравно-социални услуги в домашна среда не се заплаща месечна потребителска такса, осведомят от администрацията на община „ Родопи”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР