100-годишен юбилей отпразнува днес във Варна Иван Караджов. Столетникът отбеляза

...
100-годишен юбилей отпразнува днес във Варна Иван Караджов. Столетникът отбеляза
Коментари Харесай

Столетник отпразнува рожден ден във Варна

100-годишен празник отпразнува през днешния ден във Варна Иван Караджов. Столетникът означи празника си заобиколен от семейство и другари, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Достолепният мъж е роден в Рогачево на 15 юни 1923 година. Тогава селото към момента е било румънско и е посещавал румънско учебно заведение. Има двама братя. С по-големия е бил на фронта през Втората международна война. На бойното поле попада през 1944 година в Пирот за 3 месеца. След това е командирован в Хърватско за месец. През януари 1945 влиза в Нови сад и там остава за най-дълго. Не е раняван на фронта.

„ Той ни преподава най-важния урок – по какъв начин да живеем с непреклонен дух, със невзискателност, с добрина, с доста предпочитание за живот. Умее да се любува на живота. Оставя трайна диря след нас и всички му се любуваме. Дядо ми е помагал в доста сложни моменти и е доста безценен член на фамилията. Изумява ни ежедневно с духа си, не стопира да се движи и да желае да научава нови неща всеки ден “, сподели разчувстваната му внучка Ванина.
Иван Караджов няма други столетници в рода, само че пожелава на всички такова дългоденствие.

„ Само положително би трябвало да правиш. Който прави неприятно и неприятно намира. Когато към мен се отнасят с неприятно, претърпявам мъчно, само че не диря да си отплащам. На доста хора съм помагал и имам доста другари “, споделя столетникът като рецепта за дългоденствие.
Допълва, че си разрешава десетина грама корав алкохол дневно. В положително здраве е, взима медикаменти единствено за корем.

Присъства на всички градски празнувания във връзка войните. Чувства го като дълг към родината. Казва, че войната е неприятно нещо.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР