100 000 души живеят в обсадения град Мариупол при нечовешки

...
100 000 души живеят в обсадения град Мариупол при нечовешки
Коментари Харесай

Зеленски алармира: 100 000 души в Мариупол живеят при нечовешки условия

100 000 души живеят в обсадения град Мариупол при безчовечен условия, без храна, вода и медикаменти. Те са изцяло блокирани, подложени на непрекъснат обстрел, непрекъснати бомбардировки.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Той упрекна руснаците, че осуетяват опитите за евакуация на цивилни от града.

" Продължаваме да работим на разнообразни равнища, с цел да насърчим Русия да се придвижи към мир... Украинските представители вземат участие в договарянията, които се организират на практика всеки ден. Те са доста сложни, от време на време конфронтационни ", сподели Зеленски. " Но малко по малко се движим напред ", дъпълни той представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Нови сателитни фотоси от Мариупол, направени от Maxar Technologies, демонстрират горящи здания, разрушени сгради и фабрики, заяви Sky News.
Руските войски са унищожили нова лаборатория в атомната електроцентрала в Чернобил, която работи за възстановяване на ръководството на радиоактивните боклуци, заяви украинската държавна организация, отговаряща за неразрешената за достъп зона на Чернобил, заяви Асошиейтед прес.

Лабораторията, чието създаване с поддръжката на Европейската комисия коства 6 млн. евро, е открита през 2015 година Тя съдържа " високоактивни проби и проби от радионуклиди, които в този момент са в ръцете на врага, който, надяваме се, ще навреди на себе си, а не на цивилизования свят ", се споделя в изказването на организацията.

Радионуклидите са нестабилни атоми на химични детайли, които отделят радиация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР