10 участници от националните и регионални програми на общественото радио,

...
10 участници от националните и регионални програми на общественото радио,
Коментари Харесай

Завърши VIII-ият майсторски клас на БНР Академия

10 участници от националните и районни стратегии на публичното радио, определени посредством конкурс, приключиха сполучливо VIII-ия майсторски клас на БНР Академия. Обучението е по образователна стратегия и критерии, заложени от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU ACADEMY. То обгръща дисциплините: диалект и писане; събиране на новини; нравственос и деонтология; репортаж; интервю; къси новини; бюлетин; Радио 2.0 и уеб; механически умения. Новата дисциплинираност, въведена от тази година е Подкаст.

Дипломите бяха връчени на гала в Мраморното предверие на Българското национално радио от Албена Миланова - член на Управителния съвет на БНР и дълготраен шеф на дирекция " Международно съдействие ". Тя поздрави участниците, като акцентира значимостта на плана като инвестиция в развиването на уменията на радио публицистите в подтекста на бързото развиване на технологиите и медиите и в отговор на непрестанно изменящите се и растящи упования на аудиторията към наличието в неговата политематичност и многостранност.

" Няма да скрия голямото си наслаждение да връча дипломите на приключилите VIII-ия майсторски клас. Това е един от най-успешните планове на БНР, който се развива с всяко ново издание, като дружно с това всички участници в него надграждат своите умения, означи Албена Миланова. - Знам какъв брой старания сте вложили в надграждането и развиването на своите познания. Безценна е и тази взаимна обмяна на опит сред участниците, техните лектори и специалистите от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU ACADEMY, с които те са в непрекъсната връзка ".

" Чувствам се като пръв измежду равни ", сподели при приемането на дипломата си отличникът на випуска Александър Йорданов от Радио Варна - с най-голям резултат на финалните изпити.

Близо 100 са публицистите от националното радио, приключили осемте майсторски класа на БНР Академия, извършени от 2014 година до момента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР