10-то юбилейно издание на Дни на Ехокардиографията - София 2024

...
10-то юбилейно издание на Дни на Ехокардиографията - София 2024
Коментари Харесай

„Най-доброто от образната диагностика“ представят на 10-ите Дни на ехокардиографията

10-то юбилейно издание на Дни на Ехокардиографията - София 2024 ще се организира на 19 и 20 април в хотел Хаят Риджънси в София, оповестяват уредниците. Международният медицински конгрес се организира под патронажа на столичния кмет Васил Терзиев. Организатор на събитието е Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията взаимно с Българската Асоциация по сърдечносъдова образна диагностика с ръководител кардиоложката доцент доктор Красимира Христова.

Темата на юбилейното издание на Дни на ехокардиографията 2024 е „ Най-доброто от образната диагностика “. Водещи експерти в региона на ехокардиографията от България, Германия, Англия, Франция, Италия, Испания, Гърция, Египет, Съединени американски щати ще споделят новостите в развиването на неинвазивната образна диагностика. Програмата на форума ще показа последните достижения и приложението на новаторските технологии в ехокардиографията и другите образни методики за диагностика и предварителна защита на сърдечносъдовите болести - проучвания с ядрено-магнитен резонанс и компютърна томография на сърце. На фокус още веднъж ще бъде мултимодалната образна диагностика, както и взаимната работа сред рентгенолози и кардиолози като основен миг за оценката на един сърдечен облик. Това дава опция на експертите за неинвнзивно доказване на исхемична болест, вродени и добити пороци, както и за по-добра функционална оценка на разнообразни сърдечносъдови болести.

В рамките на Дни на ехокардиографията – София 2024 е планувана специфична сесия, на която млади кардиолози презентират свои забавни клинични случаи и получават опция да станат разпознаваеми измежду експертите в Европа. На спечелилите в сесията ще бъде предоставено образование на Европейския конгрес по ехокардиография.

Основната задача на уредниците на събитието е да образоват кардиолозите и младите експерти у нас на новите трендове в образната диагностика на сърдечносъдови болести. Ехокардиографията дава опция за оценка и ранна диагностика, както и навременно лекуване и следене на пациентите със сърдечносъдови патологии.

„ Вече 10 години форумът е традиция на единствено за софийските кардиолози, само че и за кардиолозите от цялата страна. Това научно събитие се прави оценка и от международен мащаб, от ден на ден задгранични лектори посещават България, с цел да вземат участие. А това води до повишение на качеството на наличието на лекциите и равнището на експертност на презентаторите. Форумът съумя да се наложи с високата експертиза във връзка с разнообразни кариологични положения. През последните години са били обсъждани огромни тематики като сърдечна непълнота, кардиомиопатия, клапни заболявания и доста други. Проблеми, които в действителност много интригуват кардиологичната общественост у нас – изключително диагностиката, следенето на пациентите и по какъв начин най-ефективно да им помогнем в процеса на излекуване “, разяснява доцент доктор Красимира Христова, основател и уредник на Дни на ехокардиографията – София 2024.

На фотографията - доцент Красимира Христова
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР