10 септември, 10:30 часа сутринта пред сградата на Столична община

...
10 септември, 10:30 часа сутринта пред сградата на Столична община
Коментари Харесай

На 10 септември - протест под прозорците на Фандъкова заради детските градини

10 септември, 10:30 часа сутринта пред постройката на Столична община (СО) на ул. " Московска " №33 - тогава ще се състои митинг поради протичащото се в детските градини в София, проведен от Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система.
Причината за митинга са порочни практики в системата на образованието на най-малките - най-много що се отнася до приема. Неколкократно комитетът показа документални доказателства по какъв начин в редица столични детски градини има банкет на деца със болести, които не са хронични що се отнася до класификацията от страна на здравното министерство. Основното искане на митинга е уволняване на шефа Дирекция “Образование " в Следствен отдел към окръжна прокуратура Мария Минчева и на Ирена Николова, основен специалист в дирекцията.
Останалите претенции на митинга са свързани с решаването на проблемите с дефицита тук-там в детските градини:
1. Незабавно основаване на работна група, която да разиска опциите за изграждане на нови детски градини и учебни заведения, както и основаване на физкултурни салони в учебните заведения, където няма такива. Средствата за тези ограничения да бъдат заложени в бюджета още за идната година. Работната група да изготви стратегия, в която се слагат ясни периоди за осъществяване на поставените цели.
2. Настояваме Столична община да дава ваучери, с които да бъде обезщетено всяко останало отвън класиранията дете.
3. Пълно автоматизиране на системата за кандидатстване в ясли и детски градини и основаване на електронна система за кандидатстването в първи клас.
4. Осигуряване на средства за назначение на спомагателен помощник-възпитател за всяка група, която надвишава числеността на децата, заложена в наредбата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР