10 са задържани и обвинени за рекет, изнудване, побои и

...
10 са задържани и обвинени за рекет, изнудване, побои и
Коментари Харесай

10 души са задържани за рекет, изнудване и побои

10 са арестувани и упрекнати за рекет, изнудване, побои и закани за ликвидиране. Жертвите им са клиенти на компания за бързи заеми. Разследващите събират доказателства, че групата е подготвяла и пазаруване на гласове за идните избори.

В този офис напълно законно се отпускат тъй наречените " бързи заеми " до 1000 лв.. Днес, като видяха камерата, бързо затвориха. Търсим ги по телефона.

От през вчерашния ден офиса работи, само че при нараснало внимание. Причината - след няколко сигнала на клиенти 10 от чиновниците на компанията на тъй наречените служба " събирач " са арестувани.

" Престъплението се изконсумира и реализира сега на пристъпването към силово събиране на тези несъмнено дължими пари ", сподели и.ф. началник на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

" Нанасяне на телесни повреди, изнудване, насила ", сподели шефът на ГДБОП Любомир Янев.

На малоимотни хора и такива, които нямат приход от заплата са отпускани заеми до 1000 лв. против 20% рента на месец, настояват проверяващи. Към силовите дейности се стигало когато поради високата рента сумата, която се дължи се удвои или даже утрои. Всички арестувани са били на трудов или цивилен контракт към компанията като " събирачи " и са с престъпни досиета.

" Те са и осъждани. За закононарушения срещу личността, както и срещу половата цялост ", сподели и.ф. началник на Специализираната прокуратура Валетина Маджарова.

Служител на офиса въпреки всичко реши да отключи вратата и да приказва с нас. Твърди, че не знае да има проблем със силово събиране на задължения.

" Те за всички компании по този начин споделят, че са лихвари и еди какво си. Защо тъкмо при нас пристигнаха да търсят проблеми. Другите компании с какво се занимават ", сподели служителят на компания за бързи заеми Теодор Иванов.

При обиски в домове на арестуваните са открити описи на доста хора, съдържащи всички персонални данни, както и имена на родственици на длъжници на компанията. Срещу част от тях било дописано по какъв брой гласа могат да обезпечат.

" За съответни лица имаме данни, че са осъществявали активност по набиране на лица, които продават гласовете си против възнаграждение ", сподели шефът на ГДБОП Любомир Янев.

Пострадали разказали пред проверяващите, че получавали предложение да обезпечат гласоподаване за избрана листа от претенденти против понижаване на насъбраната по дълга рента. Ако се съберат доказателства, които да удостоверяват тези показания, ще стартира и следствие за търговия с гласове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР